Съдов хирург е новият председател на Сдружението на частните болници

Съдов хирург е новият председател на Сдружението на частните болнициУправителният съвет на Сдружението на частните болници избра за председател д-р Николай Болтаджиев, собственик и медицински директор на МБАЛ „Св. Богородица”. Той заема председателския пост на организацията след като директорът на МБАЛ „Токуда” д-р Явор Дренски подаде оставка. Д-р Болтаджиев ще встъпи в длъжност след около месец, след като изборът му бъде потвърден и от Общото събрание на сдружението.
Д-р Болтаджиев е хирург, има квалификации по съдова хирургия и артроскопска хирургия.
Преминал е обучителни курсове по системи и организация на здравеопазването в Париж и по управление на болниците в Националния университет в Рен, Франция. Работил е в няколко реномирани хирургични клиники във Франция и в Швейцария.
Кариерата си на хирург у нас е започнал във Военна болница – Русе, по-късно е работил като научен сътрудник в Секцията по травматология в болница „Пирогов”. Има авторски свидетелства за изобретения, както и близо 50 научни публикации в специализирани издания у нас и в чужбина. Хоноруван преподавател по здравен мениджмънт и болнично управление към Европейския колеж по икономика и управление.
Д-р Болтаджиев е активен общественик и почетен член на Ротари клуб–София и негов президент през периода 2001-2002. Президент на Международен ротариански комитет „Франция- България” - българска секция. Номиниран е от Американския биографичен институт за един от 500 лидера на влияние в областта на медицината, носител на званието „Мъж на годината“ за 1996 и 2011 г. Д-р Болтаджиев е вписан в изданието „Кой-Кой е“ на Университета в Кембридж. За своите заслуги и награден с Почетния медал на гр. Кармо – Франция. Носител е и на най-високото отличие на ротарианскато движение – медала “Пол Харис” на Ротари Интернешънъл.
Заместник-председател на Сдружението за развитие на българското здравеопазване, член на Управителният съвет на Гражданска инициатива „Справедливост” и на Центъра за защита правата в здравеопазването.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД