Напусна ни един от водещите ортопеди у нас

Напусна ни един от водещите ортопеди у насНа 66-годишна възраст почина един от водещите ни ортопеди травматолози проф. Емил Таков.
Той е роден на 4 януари 1950 г. . Завършва медицина през 1978 г. и започва лекарската си кариера в Окръжна болница – Стара Загора. От 1982 г. постъпва на работа в „Пирогов“, в Клиниката по спешна детска травматология и преминава през всички стъпала на кариерно  развитие – бил е зам.директор по поликлиничната част, началник на клиника, началник на Секция по ортопедична травматология и  зам.директор по лечебната част. В периода 1992 – 1995 г. е директор на спешната болница, а от 2000 до 2005 г. е председател на борда на директорите на „Пирогов“. През 1997 г. е министър на здравеопазването в служебния кабинет на Стефан Софиянски. През последните години проф. Таков бе част от екипа на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ - София.  
Проф. Таков е един от най-уважаваните представители на съвременната българска школа по ортопедия и травматология, автор на две големи монографии - „Фрактурите – диагностика и лечение“ и „Фрактури при децата“.
Поклон пред паметта му!
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД