Млада жена почина в бежанския център в Харманли

Млада жена почина в бежанския център в ХарманлиМладо момиче от бежанския център в Харманли почина на път за болницата, а други шестима бежанци са приети в МБАЛ Хасково. Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Гелов каза, че състоянието на шестимата иракчани е стабилно и те са извън опасност за живота. Проблемът при тях е по-трудното провеждане на лечение, защото те отказват част от манипулациите, които трябва да бъдат направени. Нашата болница разполага с преводач на арабски и успяваме да се справим с контакта с тях. В момента все пак успяваме да провеждаме лечение и да търсим причинителя за това инфекциозно заболяване, което е настъпило при тях, заяви той.
По думите на д-р Гелов аутопсията на починалата жена показва, че смъртта е причинена от остра вирусна инфекция, която при нея е протекла доста бързо. Той отбеляза, че такъв развой на заболяването обикновено се случва при пациенти в силно стресово състояние. Д-р Гелов каза, че засега не е установен специфичен инфекциозен причинител, като добави, че за момента няма епидемиологична опасност.
От пресцентъра на Министерството на здравеопазването поясниха, че бежанката е на възраст 22 години и е била донесена на ръце от свой близък в ЦСМП Харманли. От там жената е транспортирана в спешното отделение на МБАЛ Хасково, където медиците установяват нейната смърт.
От МЗ информират, че шестимата иракчани са хоспитализирани в инфекциозно отделение на МБАЛ Хасково с диагноза вирусна чревна инфекция с неспецифичен обрив и мозъчен отток. В момента се провежда диагностично уточняване и медикаментозна терапия.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД