За първи път от години НЗОК завърши годината без бюджетен дефицит

За първи път от години НЗОК завърши годината без бюджетен дефицитЗа първи път от години насам Националната здравноосигурителна каса завърши годината на практика без бюджетен дефицит. В ролята на приносител на тази добра вест влезе председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. На каква цена е постигната липсата на дефицит Цветанов не отбеляза.
В изказванията на лидерите на другите парламентарно представени партии здравната система не бе акцент.
Конкретика имаше само в представянето на приоритетите на Реформаторския блок от страна на Найден Зеленогорски, който подчерта, че през втората година в управлението формацията ще работи за въвеждането на „електронния здравен паспорт и здравната карта и за създаването на механизъм за обвързване на финансирането с оценката на качеството на медицинските дейности и удовлетвореността на пациента.
Критики към досега свършеното в сектора пък отправи проф. Борислав Борисов от името на парламентарната група на АБВ. Той заяви, че партията ще работи приоритетно по законодателни промени в сферата и отбеляза: В областта на промените в здравното законодателство обаче работата през изминалата година ни дава сериозно основание да изразим съмнение, че в тази система ще бъде извършена една успешна реформа.
Най-сериозната слабост ние виждаме в това, че към системата здравеопазване не се подхожда системно, а се работи разпокъсано, на парче, сместват се първостепенни въпроси с такива от оперативен характер, внасят се крайни и професионално неиздържани по своя характер предложения, и най-важното – води се целенасочена политика за силното редуциране на социалните параметри на здравната система – нещо, с което ние няма как да се съгласим.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД