Общо 92 катастрофи с линейки са станали миналата година

Общо 92 катастрофи с линейки са станали миналата годинаПрез 2015 г. са станали общо 92 катастрофи с линейки на ЦСМП в цялата страна. Това сочи справка, изготвена от Министерството на здравеопазването. Според информацията най-много катастрофи има в София – 38. Следват областите Варна - 17, Кърджали - 10, Пловдив - 6, Бургас - 5 и т.н. В 12 области няма нито една катастрофа с линейка.
Един екип на линейка е пострадал по-сериозно при катастрофа в Плевен през месец септември миналата година. Шофьорът е бил с черепно-мозъчна травма, фелдшерът - с открита фрактура на ръката, а докторът - с фрагментирана фрактура на капачката на коляното. Линейката не е транспортирала пациент към момента на катастрофата.
Общо 8 служители на ЦСМП са леко пострадали - с натъртвания, охлузвания и повърхностни рани. Един пациент е леко пострадал при ПТП със санитарен автомобил.
В съответствие с нормативните изисквания всички линейки са оборудвани с обезопасителни колани за седящите места и за носилките. Всички служители на ЦСМП са инструктирани за спазване на правилата за безопасност, отбелязват от МЗ.
Всички линейки в системата на ЦСМП са закупени в периода 2007-2009 г. и са амортизирани в различна степен в зависимост от специфичните географски и инфраструктурни особености на отделните области, припомнят от ведомството. Периодично се извършват технически прегледи на линейките с цел осигуряване на безопасното транспортиране на пациентите и опазване живота и здравето на екипите на ЦСМП.
С финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 предстои закупуването на 400 нови линейки за нуждите на всички Центрове за спешна помощ, припомнят още от здравното министерство.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД