Над 14 000 лв. събра от коледния базар фондация „Нашите недоносени деца”

Над 14 000 лв. събра от коледния базар фондация „Нашите недоносени деца”В навечерието на коледните празници фондация „Нашите недоносени деца“ проведе традиционния си благотворителен коледен базар „Подари мъничко вълшебство“. На базара бяха предложени ръчно изработени предмети от над 100 участници, лакомства и други възможности за оригинален подарък за близките хора, който същевременно подкрепя и недоносените деца в България. Равносметката от този ден, освен положителна енергия, отдаденост на каузата и голяма морална подкрепа, е събраната обща сума от дарения в размер на 14 109,82 лв. Всички събрани средства от базара „Подари мъничко вълшебство" ще се изразходват за закупуване на жизнено необходима апаратура и оборудване за неонатологичните отделения, в които са настанени най-крехките дечица.
До момента Фондацията е направила дарения за над 30 неонатологични отделения в цялата страна, които включват: кувьози, гнезда за кувьози, перфузори, пулскосметри, монитори за жизнени показатели, апарат за скрининг на слуха, венископ, кислородни палатки, завивки, електронни везни и други.
„Вече четвърта година Фондация „Нашите недоносени деца“ организира Благотворителен Коледен базар „Подари мъничко вълшебство“. За нас това е ден, в който ние даряваме топлина и добрина за най-мъничките и най-беззащитните – преждевременно родените дечица”, сподели Надя Дренска, член на УС на Фондация „Нашите недоносени деца” и един от организаторите на базара.
Фондация „Нашите недоносени деца" съществува повече от три години, които са изпълнени със събития и конкретни резултати, като даряване на закупена техника и непрекъснати грижи
От проведените през тези години събития, благотворителни базари и други са събрани около 100 хил. лева. С тези средства са закупени множество консумативи и специализирана медицинска апаратура за отделения в цялата страна. Градовете, които са получили дарения от различни инициативи на фондацията са София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Благоевград, Стара Загора, Хасково, Монтана, Кърджали, Търговище, Враца, Сливен, Добрич и Карлово.
За Коледа фондация "Нашите недоносени деца" реши да отправи малък жест на съпричастност към недоносените бебета и техните семейства, които прекарват празниците в болницата. 150 подаръчета са разпределени в градовете София, Стара Загора, Велико Търново, Сливен и Монтана.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД