Националният рамков договор ще бъде приет, но с трусове, смята бивш шеф на „Пирогов”

Националният рамков договор ще бъде приет, но с трусове, смята бивш шеф на „Пирогов”Приемането на Националния рамков договор за тази година ще бъде съпроводено с трусове. Това каза бившият директор на „Пирогов“ д-р Спас Спасков. Не е възможно да няма трусове, тъй като едната страна иска да свие разходите, а другата пък иска да се разширяват тези разходи колкото може повече“, обясни твърдението си той. По думите му обаче НРД ще бъде подписан сравнително бързо, защото се очаква от 1 април да влязат в сила редица промени в системата на здравеопазването.
Като една от промените д-р Спасков посочи въвеждането на основен и допълнителен пакет на медицинските дейности, които НЗОК заплаща.
Според него на този етап заболяванията, включени в основния пакет, са сравнително малко. Той обаче заяви, че очаква пакетът да бъде разширен.
Д-р Спасков също така коментира, че не е възможно в системата да няма никакъв контрол, тъй като болниците могат да увеличават много броя на пациентите, които отчитат. Той обаче отбеляза, че лимитите като форма на контрол са били доста упреквани. Според него хубаво е да се намери някакъв друг начин за контрол на разходите.
Същевременно д-р Спасков каза, че вече има резултати от действията на управляващите. Той заяви, че правителството е успяло да свие задълженията на НЗОК, които дълги години касата е правела.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД