110 ученически проекта ще се състезават в конкурса „Посланици на здравето”

110 ученически проекта ще се състезават в конкурса „Посланици на здравето”Сто и десет проекта на ученици от 1 до 12 клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България. Тази година към партньорите на конкурса се присъедини и Министерството на околната среда и водите.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 - 2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.
За първа година и при изключителен интерес участниците разработиха проектите си по две теми: „На MAX бъди БЕЗ тютюнопушене и алкохол ТИ!” и „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!”.
Проектите, отговарящи на регламента, са 110, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 38 проекта, от 5 до 8 клас – 45 проекта и от 9 до 12 клас – 27 проекта. Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втората фаза на конкурса, можете да намерите на сайта на МЗ.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2016 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.
За финалистите са осигурени: 9 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, съответно I, II и III място; 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, както и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък”.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД