За една година са променени ръководствата на общо 63 болници

За една година са променени ръководствата на общо 63 болнициЗа година е имало промени в ръководствата на общо 63 болници. От началото на мандата на Петър Москов като здравен министър е сменено ръководството на 19 държавни болници, сочи справка на МЗ. В тях освен нов директор има и нов борд. Отделно в други 19 болници има смени само в борда, а директорът е останал същият. Общо държавните болници са 63.
Нови директори и бордове имат 3 университетски болници - столичните "Св. Иван Рилски" и "СБАЛ по хематология" и плевенската "Георги Странски". Сменено е ръководството в 13 областни лечебни заведения - в Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Перник, Разград, Русе, Смолян, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол и "Св. Анна" в София.
Нови са ръководствата и на белодробните болници в Роман и Перник и на СБАЛ по лицево-челюстна хирургия.
Където има влошаване на нивото и качеството на медицинската дейност, занижаване на финансовите показатели, констатирани пропуски и нарушения, където се наруши екипният принцип и доверието между акционерите и управителния орган - е пристъпено към промяна в управлението, мотивираха смените от здравното министерство. В две болници - хематологията и СБАЛ по лицево-челюстна хирургия оставките на директорите са по лични причини.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД