Актьори забавляваха деца в акция „Коледен дух” в педиатрична болница

Актьори забавляваха деца в акция „Коледен дух” в педиатрична болницаАкция „Коледен дух“ в Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“ бе организирана в рамките на националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“.
Целта бе да се създаде празнично настроение сред болните деца, техните родители и служителите на лечебното заведение. За да зарадват малките пациенти, в болницата бе създадена специална атмосфера с украса и коледни шапки за целия персонал във всички болнични отделения.
На събитието присъстваха председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, председателят на Българската педиатрична асоциация проф. д-р Владимир Пилософ и директорът на лечебното заведение проф. Радка Тинчева.
Специален гост на събитието бе актьорът Христо Шопов.
Той, колегите му от театър "Сириус" и Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо, се погрижиха за доброто настроение на малчуганите. Накрая малките пациенти получиха и подаръци лично от Дядо Коледа.
Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо. Този тип събития допринасят и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната досега аниматорите на „Приказки без край“ са допринесли за по-доброто емоционално състояние на близо 9000 хоспитализирани деца.
Само в Специализираната болница за активно лечение по детски болести са реализирани близо 150 посещения и са обхванати над 1100 малки пациенти.
През тази година „Приказки без край“ се разви по 3 направления – разширяване на дейностите в работата с децата, подобряване на болничната среда и разширяване на партньорствата.
Направени са и първите стъпки към подобряване на болничната среда. В рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“ са почистени, освежени и облагородени дворните пространства в 4 болници в София, Варна и Плевен.
В педиатричната клиника на УМБАЛ „Александровска“ студенти и преподаватели от Националната художествена академия поставиха началото на изрисуването и освежаването на детските клиники с красиви рисунки по стените.
През тази година към каузата на „Приказки без край“ бяха привлечени като партньори Национална мрежа за децата, Национална художествена академия и Киноцентър Бояна. Освен във Фейсбук, „Приказки без край“ вече има собствен профил и в социалната платформа Ятото, където може да се проследява актуална информация за инициативата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД