Всеобща стачка обявиха лекарите в Италия

Всеобща стачка обявиха лекарите в ИталияВсеобща медицинска стачка се провежда днес в Италия. В протестната акция в цялата страна взимат участие над 200 000 работещи в системата на здравеопазването, съобщава РИА Новости. Сред тях са болнични лекари, общопрактикуващи лекари, педиатри и ветеринари.
Лекарите излизат в защита на Националната здравна служба и срещу съкращаването на услугите, предоставени на гражданите. Заради провеждането на стачката жителите на Апенините днес няма да получат близо 2 милиона медицински услуги, като например посещение при лекар или провеждане на медицински изследвания. Освен това, ще бъдат отложени до 40 000 планови хирургични операции.
В спешни случаи обаче оказването на медицинска помощ е гарантирано.
Решението за провеждане на всеобща стачка бе взето в знак на протест срещу „безразличието на правителството към проблемите на здравеопазването“ и като призив за уважение към достойнството на професията.
Очакванията са също така протестната акция на лекарите да се повтори в началото на следващата година: синдикатът на медицинските работници планира да обяви още два дни стачка през януари.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД