Родопски села събират дарения за болницата в Девин

Родопски села събират дарения за болницата в ДевинРодопски села събират дарения за болницата в Девин, за да я подпомогнат в разходите за храна. Само за седмица жителите на с. Грохотно събраха над тон хранителни продукти за лечебното заведение, което е най-близо до тях. Местните дарили пакетирани храни и продукти, произведени в личното им стопанство.
60-70% от храната, която се приготвя всеки ден, в болницата в Девин е от дарения. Болницата работи в условия на недофинансиране. Лимитирането на дейностите се оказва проблем за малките болница, каквато е и тази
Валентина Павлова от МБАЛ-Девин разказва, че инициативата започнала от с. Лясково, а след него тя била подета и от селата Селча, Стоманово, Буйново и Козаре, Триград. Най-важното е да е открита болницата, пък още по-важно е ако открият рехабилитация в Девин, защото сме жив зян, смята Нурай Дио, също жител на селото.
Тъй като населението е усетило липсата на болницата, когато беше затворена, сега всеки се опитва да помага както може и с каквото може, коментира Радка Грозданова, директор МБАЛ-Девин.
„Здравна поща”


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД