Три големи болници в Шуменска област може да се обединят

Три големи болници в Шуменска област може да се обединятИма вероятност трите многопрофилни болници в Шуменска област - в град Шумен, във Велики Преслав и в Нови пазар, да се обединят в едно търговско дружество. Това обяви по време на днешното заседание на комисията по здравеопазване към Общински съвет директорът на шуменската болница д-р Атанас Атанасов.
Въпрос на време е болниците в Нови пазар и Велики Преслав да спрат да съществуват, защото кадровия и финансов проблем там е много сериозен. За това приоритет ще бъде, с оглед да осигурим здравната сигурност на населението в областта, да търсим начин за търговското обединение на лечебните заведения, поясни д-р Атанасов. По думите му, в стратегически план този въпрос е един от приоритетните пред ръководството на МБАЛ-Шумен, с което ще се запази и съществуването на болниците във Велики Преслав и Нови пазар, макар и обединени с тази в Шумен.
Ако това стане факт, ще има по-добро кадрово обезпечение със специалисти, ще има ползи и от финансова гледна точка, допълни директорът на шуменската болница.
Предстои идеята да бъде подробно обсъждана на местно и на национално ниво.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД