НЗОК е платила 700 000 лв. за 2 лекарства, които не са внасяни у нас

НЗОК е платила 700 000 лв. за 2 лекарства, които не са внасяни у насДве са лекарствата, за които НЗОК е платила над 700 000 лв., без те изобщо да са внасяни у нас. Това каза пред журналисти подуправителят на НЗОК Иванка Кръстева. За случая стана ясно при преговорите за отстъпки между здравния фонд и индустрията, когато фирми са заявили, че медикаментите не присъстват от известно време на нашия пазар. Тя обаче отказа да каже кои са въпросите продукти или за какви заболявания се използват с мотива, че това може да попречи на провеждането на разследването от прокуратурата.
Кръстева отбеляза, че в момента тече проверка по случая на аптеки от страна на РЗОК. Контрольорите анкетират също така и пациентите, на които по документи са предписвани двата медикамента.
Ние ще предоставим резултатите от тази наша проверка на компетентните органи, защото се оказа, че те също ще имат много работа след нас, каза тя. По думите й, контрольорите срещат някои трудности в разследването при контактите с пациентите. Причината е, че някои от тях не могат да бъдат открити, защото са си сменили адресите или телефонните номера. Има и починали.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД