855 свободни места по клинични специалности са обявили лечебните заведения

855 свободни места по клинични специалности са обявили лечебните заведенияТази година на изпит за придобиване на специалност са се явили 1838 млади лекари. Това обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков по време на отбелязването на края на националната кампания „Млад медик“ за 2015 г. Той заяви, че в момента лечебните заведения са обявили 855 свободни места по клинични специалности.
Зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков съобщи, че през следващите години предстои да бъдат вложени големи суми в научни изследвания и нови технологии.
Той отбеляза, че това ще стане по европейската оперативна програма „Наука и образование“, като за здравеопазване са предвидени около 140 млн. лв.
Взето е и решение за отварянето на две нови програми. Едната е за 5,5 млн. лв., които ще бъдат използвани за покриването на таксите за обучение на 520 лекари специализанти. Те ще получат и стипендии в размер на две минимални работни заплати. По другата програма ще се проведе квалификационно обучение на 2700 медици от Спешна помощ.
Междувременно в рамките на кампанията „Млад медик“ за 2015 г. бяха връчени стипендии на трима лекари и три бъдещи медицински сестри. Лекарите са д-р Драгомир Дарданов от МБАЛ „Александровска“, доц. Добромир Димитров от УМБАЛ Плевен и д-р Магдалена Баймакова от ВМА.
Бъдещите медсестри пък са Гергана Цолова, Силвия Младенова и Таня Франке-Александрова.
Награди получиха и мениджъри, които са назначили най-голям брой специализанти. Това са д-р Явор Дренски от „Токуда“, акад. Иван Миланов от „Св. Наум“, проф. Виктор Златков от „Майчин дом“ и доц. Костадин Ангелов от „Александровска“ болница.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД