Законопроектът за здравното осигуряване не е юридически издържан, смята д-р Комитов

Законопроектът за здравното осигуряване не е юридически издържан, смята д-р КомитовСъс Закона за бюджета на НЗОК не бива да се правят промени в Закона за здравното осигуряване. Такова становище е изразил управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов по време на заседанието на Надзорния съвет. Според него предлаганите в Законопроекта за бюджета на касата за 2016 г. текстове променят смисъла на гласувания през лятото от парламента Закон за здравното осигуряване.
С така предложения проект на Закон за бюджета на НЗОК ние променяме духа на философията на закона на Москов, това трябва да ви е ясно. (...) Аз съм против това. За Закона за здравното осигуряване говоря аз. Вие  със Закона за бюджета променяте, казва д-р Комитов. Той коментира, че предложеният законопроект не е юридически издържан. По думите му в ЗЗО е необходимо да бъде записано, че не могат да се правят промени в разпоредбите на закона през текстове от Закона за бюджета на касата.
От стенограмата още става ясно, че по време на заседанието една от най-коментираните теми от надзорниците е как ще се плаща на лечебните заведения през първите четири месеца на годината, ако НРД влезе в сила от 1 април 2016 г. Предложението на част от членовете на надзора е през този период да важат правилата на стария рамков договор и да се удължи действието на постановление 57 на Министерски съвет. При положение, че договорите на изпълнителите изтичат в края на декември, към тях трябва да бъдат сключени анекси, смятат от надзора.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД