В „Софиямед” приложиха нов за България ултразвуков метод

В „Софиямед” приложиха нов за България ултразвуков методНов за България ултразвуков метод за фино моделиране на костни структури без засягане на меките тъкани, приложиха УНГ специалистите в университетската болница „Софиямед“.  Това съобщиха от лечебното заведение. Технологията е приложима освен в областта на лечението на УНГ заболявания, но и на ортопедични, неврохирургични, дентални и др. области на медицината.  Методът се извършва във високоспециализирани клиники в Европа и САЩ, а „Софиямед“ вече е една от тях.
Благодарение на новата ни апаратура можем да извършваме много по-прецизно моделиране на носните кости при извършването на функционална и естетична ринопластика, които са основен ключов момент в извършването на операцията. Преимуществата, които дава новата техника е, че не се засяга подлежащата лигавица и околните меки тъкани и по този начин се предотвратява образуването на отоци и синини около очите.
Така се гарантира по-бързия възстановителен период на пациентите след оперативна намеса, в рамките на 1,2 дни, както и техния комфорт след операцията, коментира д-р Иван Йорданов, завеждащ отделението по УНГ заболявания в УМБАЛ „Софиямед“.
Методът е приложим и при операции за подобряване на слуха, както и при хронични възпалителни заболявания на ушите. Досега стандартните операции се извършват чрез сравнително травматични методи, водещи до сериозен дискомфорт за пациентите дни след операцията.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД