Безплатни хирургични прегледи организират в „Пирогов”


Безплатни хирургични прегледи организират в „Пирогов”Безплатни хирургични консултации организира столичния Медицински център „Пирогов”. Те ще се провеждат всяка последна седмица от месеца от екипа на доц. Юлий Ванев, ръководител на „Център за лечение на хернии и коремна болка”.
Хирурзите ще преглеждат между 13 и 16 ч. от понеделник до четвъртък, и между 10 и 13 ч. в петък. Този месец консултациите старират на 26 октомври и продължават до 30 октомври включително.
Направление за преглед при специалист не е необходимо.
Хернията представлява излизане на тъкан, орган или част от орган през вроден или придобит дефект в мускулна или съединителнотъканна обвивка. Най-често хернии се образуват на коремната стена.
Обикновено това се причинява от механично напрежение – вдигане на голяма тежест, удар в корема, силна кашлица, неправилна позиция или тясно облекло.
Рискови фактори са също наднорменото тегло и тютюнопушенето.
От херния страдат около 2% от населението, затова е важно всеки да има основни познания по този проблем - да познава симптомите и методите за лечение.
Тя може да се появи при мъже и жени, но е по-честа при силния пол. Проблемът може да се изяви във всяка възраст - както при новородено, така и при стари хора.
Записването за безплатните прегледи става всеки делничен ден между 9 и 12 ч. на телефон:02/9154364.

Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД