Наградиха лекарите, участвали в спасяването на пострадали на прохода „Витиня”

Наградиха лекарите, участвали в спасяването на пострадали на прохода „Витиня”Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов награди медиците, участвали в спасяването на пострадалите граждани след тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Хемус“.
На 8 октомври повече от 50 коли се сблъскаха на прохода „Витиня“. След инцидента починаха трима души, а десетки бяха ранени.
Според шофьори, преминали по трасето преди това, причината е, че на пътя е имало разлято дизелово гориво, най-вероятно от тежкотоварен автомобил.
Почетни грамоти и парични награди получиха 22-ма лекари и шофьори от 9 спешни екипа от Ботевград, Елин Пелин, Правец, Етрополе и София-град.
Д-р Москов изказа благодарност към наградените от името на спасените граждани и техните близки.
Той посочи, че бързата им и адекватна реакция след трагедията е пример за добра координация на работата между екипите и лечебните заведения в областта.
Надявам се, че заедно успяваме да покажем на обществото, че спешната ни помощ наистина може да бъде такава, че гражданите да разчитат на нея - адекватна, бърза и компетентна. Вие го показахте, за което ви благодаря, заяви още министърът.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД