Спасиха три бебета с вродени малформации

Спасиха три бебета с вродени малформацииТри бебета – две момчета и едно момиче, с вродени малформации са спасени в Клиниката по детска хирургия на университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Те са се родили с извадени черва и черен дроб и се е наложило спешно да бъдат оперирани в отделението по интензивна хирургия на клиниката. Този вид сложни операции извън София се правят единствено в университетската болница.
Направена им е пластика на предна коремна стена и органите са прибрани. Операциите са продължили около 4 часа всяка и са били рискови, съобщиха от болницата. В момента дечицата са стабилни и вече са захранени през устата. Имат и големи шансове да се развиват нормално, допълниха от клиниката по детска хирургия.
Трите случая са се развили в кратък интервал от време. При два от тях малформациите са установени с ултразвук в седмия месец на бременността, но е било рисково тя да се прекъсне.
Според лекарите причините за тези аномалии не са съвсем ясни, но най-вероятно са комплексни – прекарани инфекции от майката, нездравословно хранене, околната среда.
Едното момченце е от ромски произход, като майката веднага след раждането е напуснала болничното заведение и го е изоставила. Подаден е сигнал към социалните служби, а майката се издирва от полицията.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД