Международен форум по репродуктивно здраве ще се проведе през ноември в София

  Международен форум по репродуктивно здраве ще се проведе през ноември в СофияНа 6 и 7 ноември Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират за 9-ти път атрактивен научен форум с международно участие
За девета поредна година Медицински комплекс „Д-р Щерев” и Институт по репродуктивно здраве организират научен симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие. Събитието ще се проведе в София Хотел Балкан (Шератон) в столицата.

Темата на тазгодишния научен форум е „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане.” Симпозиумът има за цел да обхване различни медицински направления, свързани с появата на новия живот.
На форума ще бъдат разгледани интересни научни презентации, представени от водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина и неонатолози от България и чужбина. За радост на участниците ще бъдат използвани възможностите на съвременната телемедицина с представяне на демонстрационни високоспециализирани ултразвукови прегледи и оперативни интервенции с видеовръзка на живо от кабинетите по фетална медицина и операционните на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.
Някои от темите, които ще бъдат разгледани в сесията „Асистирани репродуктивни технологии“, са: Стратегии при стимулация на пациенти с намален яйчников резерв, Лечение на пациенти с повтарящи се имплантационни неуспехи, Идиопатичен стерилитет, Разразен ембриотрансфер.
Във втората сесия „Бременност“ ще бъдат представени теми като Правила за проследяване на бременността (женска консултация), Доплер оценка на феталното състояние по време на бременност, Поведение при многоплодна бременност и протокол на работа при ембриоредукция, Ултразвуков скрининг за оценка на риска от преждевременно раждане, Скринингов модел за прееклампсия, Хемополитична болест на плода при резус-алоимунизация на бременна, Генетична консултация по време на бременност.
В третия модул „Раждане“ ще бъдат разгледани теми като Стратегии за намаляване на броя на ненужни цезарови сечения, Животозастрашаващи състояния при раждане, Грижи за новороденото в депресивно състояние, Най-чести фетални сърдечни малформации, изискващи постнатална оперативна намеса и др.
Сред българските лектори на научния форум ще бъдат специалисти в областта на акушерството и гинекологията като проф. Ангел Найденов, доц. Атанас Щерев, доц. Иван Костов, в областта на репродуктивната медицина и генетика като д-р Таня Тимева, доц. Иванка Димова, в областта на пренаталната и феталната медицина като доц. Валентина Мазнейкова, д-р Петя Чавеева, д-р Виолета Стратиева, д-р Мария Янкова, д-р Вангелия Атанасова, д-р Ибрям, в областта на неонатологията и педиатрията като д-р Мария Калайджиева и други.
В програмата на IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще вземат участие и чуждестранни лектори като проф. Франк Брукман, проф. Рой Хомбург, проф. Фулко ван дер Веен, проф. Силадития Батахарая и други презентатори от водещи европейски и световни клиники и научноизследователски институти.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД