Забележка
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'

БЛС поиска от Борисов актуализация набюджета на НЗОК

БЛС поиска от Борисов актуализация набюджета на НЗОКБългарският лекарски съюз изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с искане за актуализация на бюджета на НЗОК за 2015 г.
„Уважаеми г-н министър-председател,
Обръщаме се към Вас, с цел да предложите за дебат в Министерски съвет необходимостта от актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, с цел покриване на текущия и очакван до края на настоящата година дефицит. (…) Призивът ни е обоснован – по отношение на адресата, а по своята същност и основателен – по отношение на необходимостта и държавния ангажимент, тази необходимост да бъде удовлетворена“, се казва в писмото, публикувано на страницата на съсловната организация.
„Не е допустимо недостигът на средства да се компенсира за сметка на изпълнителите на медицинската помощ. Не е допустимо извършената от лечебните заведения дейност да не бъде заплатена, тъй като не са налице средства в бюджета на НЗОК, при условие на задължение за Министерски съвет, чрез дотация да ги осигури“, се посочва още в писмото до премиера.
Изпълнението на посоченото задължение ще успокои системата, давайки й сигурност, че планираният бюджет за 2015 г. няма да бъде разходван за погасяване на дефицита от 2015 г., отбелязват още от съсловната организация


„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД