Създадоха класация Топ 100 на българските джипита

Създадоха класация Топ 100 на българските джипитаДвама старозагорци влязоха в стотицата
Д-р Мария Соколова, Дупница, д-р Димитър Гачев, с. Драгор, д-р Николай Еничеров, Панагюрище, д-р Снежа Кирова, Варна и д-р Елена Тодорова, Димитровград. Това са петимата най-добри общопрактикуващи лекари у нас. Поне според работната група към МЗ, анализирала данните от състоянието на техните пациенти за период от шест месеца. Анализът и оценката са направени по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечносъдови заболявания и други заболявания.
Вчера здравният министър оповести, че първите десетима лекари в списъка ще получат 5000 лв. от правителството, а на сайта на ведомството се появи „Топ 100“ на лекарите, избрани от работната група.
В него откриваме, че най-често срещаната специалност в първата петица е „Вътрешни болести“, а лекарите между шеста и десета позиция залагат както на нея, така и на квалификация по „Обща медицина“. Четирима общопрактикуващи лекари сред първите десет пък са без специалност – по двама в първата и във втората петица.
София – градът с най-много общопрактикуващи лекари в страната, има един единствен представител в десетката – д-р Светла Гигова от 20-та поликлиника, поставена под номер седем.
Старозагорска област е представена от двама лекари – д-р Светла Стоянова от Гълъбово и д-р Митко Желязков от Стара Загора.
Работната група, класирала лекарите според работата им, се състои от десет души и секретар. В нея влизат двама съветници на здравния министър, двама национални консултанти, трима представители на НЗОК, един експерт от МЗ и по един представител на БАН, на Американския университет и на МУ – София.
Председател на работната група е доц. Димитър Чаръкчиев, съветник на министъра. Членовете й пък са: Тома Томов, съветник на здравния министър, проф. Галя Ангелова от Института по информационни и комуникационни технологии на БАН, доц. Светла Бойчева от Американския университет в България, националният консултант по ендокринология и болести на обмяната проф. Сабина Захариева, националният консултант по детска ендокринология и болести на обмяната доц. Ива Стоева, зам.-ректорът на МУ – София проф. Генка Петрова, както и Гергана Ненчовска, Лъчезара Манева и Антон Величков от НЗОК. Секретар на работната група е д-р Ирина Ковачева, експерт в дирекция „Медицински дейности и управление при кризи“ в МЗ.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД