Сънотворните повишават тройно риска от инфаркт

Сънотворните повишават тройно риска от инфарктЛекарствата за сън повишават тройно риска от инфаркт, за това е необходимо да сме особено внимателни с тези медикаменти, предупреждават английски учени.
Според тях анксиолитичните и хипнотичните лекарства значително увеличаватопасността дори от смърт. Изследователският екип обяви тези резултати след анализиране на данни, получени от тестване на над 100 хиляди пациенти. 
Предупрежденията на специалистите идват след като само във Великобритания, в рамките на една година са издадени над 16 милиона рецепти за сънотворни и бензодиазепини. Учените предприемат изследването, за да установят дали е оправдано изписването на такова огромно количество лекарства от този вид.
При проучването се взимат предвид и редица други фактори, като например дали има повишен риск от деменция, психомоторни разстройства и други. Тестваните доброволци се проследяват в продължение на няколко години.
Резултатите показват, че рискът от смърт, когато се вземат бензодиазепини, се е повишил още през първата година на проучването година с 3.46 пъти.
При по-нататъшния си анализ, учените установили, че опасността от смърт нараства заедно с дозата на приеманото лекарство.
По този начин, при пациенти, които взимали по-продължително време определена доза от медикамента, рискът от смъртност в сравнение с останалите, се повишил с още 4.51 пъти.Здравна Поща

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД