Среброто e ефективно при рак

Мигрената е знак за мозъчно уврежданеСреброто помага при рак, установиха британски учени от Университета на Лийдс. Изследователите откриха нови свойства на среброто и предполагат, че използването му ще има значителен ефект срещу раковите клетки, като химиотерапевтично лекарство. 
При извършените тестове учените установили, че благородният метал може да намали негативните странични ефекти, които обикновено придружават раковото лечение. Според тях това откритие ще бъде важна стъпка в намирането на нови нетоксични лечения на видовете рак.
Известно е, че цисплатинът, използван при лечение на различни видове рак, се формира като групи от молекули, прикрепени към атом платина, като по този начин се получава съединение, което реагира с ДНК на раковите клетки.
Молекулите на металасе влияят от реактивността на съединението. Изследванията на учените са показали дори, че сребърните съединения са в състояние да унищожат раковите клетки. Учените са свързали различни видове карбеновлиганд на атом сребро, като след това добавяли съединението в различни концентрации към раковите клетки – при лечение на рак на гърдата и рак на дебелото черво, в продължение на общо 6 дни.
Сребърните съединения се оказали значително ефективни срещу двата вида на раковите клетки. 
Съединенията, съдържащи лиганд с две връзки, се доказали като най-добър начин на раково лечение, а тези с една връзка, поради по-голямата стабилност на структурата, осигурявали пък по-продължителна поддръжка, заради по-голямата си активност.
Не без значение е и че като цяло среброто е по-малко токсично и от платината, смятат учените. Според изследователите новата научна разработка е важна стъпка в намирането на нови, ефективни и нетоксични лечения на рака.

Здравна Поща

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД