Приеха на второ четене промените в ЗЛЗ


Приеха на второ четене промените в ЗЛЗДепутатите приеха окончателно промените в Закона за лечебните заведения. В края на заседанието министърът на здравеопазването д-р Петър Москов благодари на народните представители за приемането на предложените текстове. Той отбеляза, че точно по този начин трябва да действа едно параламетарно мнозинство, за да се случат реформите в здравеопазването. Министърът добави, че по време на дебатите на второ четене на законопроекта е бил притеснен единствено от изказване на депутата от БСП Георги Гьоков.
Народният представител заяви от парламентарната трибуна, че много симпатизира на министъра, защото последният иска да направи добри неща. По думите му обаче, в усилията си да направи добро д-р Москов бил объркал всичко и само влошавал нещата.
Едно от новите неща, които бяха приети в ЗЛЗ, са текстове, засягащи обединяването на лечебни заведения. По време на дебатите в здравна комисия предложението те се сливат задължително, за да могат да осигурят комплексно лечение на пациентите, не бе харесано от много депутати. Те отправиха редица забележки, които в крайна сметка доведоха до корекции, одобрени единодушно от всички. Според промяната отпада задължителният характер на сливането на лечебни заведения, а обединенията ще стават само по желание на болниците.
За коригирания текст гласуваха 100 депутати, без да има против и въздържали се. Дебатите бяха кратки. Депутатът от БСП д-р Емил Райнов каза, че неговата партия е удовлетворена от новите текстове и затова подкрепя промяната. Доц. Георги Кючюков от АБВ също обяви, че партията му е удовлетворена от направените корекции.  

„Здравна поща”Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД