В „Майчин дом” се съмняват в епикризи на лекари от „Пирогов”

В „Майчин дом” се съмняват в епикризи на лекари от „Пирогов”В болница "Майчин дом" се съмняват в епикризи, издадени от лекари от "Пирогов". Това става ясно от документи по гражданско дело срещу АГ болницата, пише в. „Сега”. Става дума за отговор на болницата на исковата молба на Наталия Гърдевска. Жената е сред пострадалите при инцидента с падналия асансьор в болницата през 2010 г. и е завела иск за обезщетение. При падането на асансьора сериозно пострадаха 8 души, 6 от които жени в напреднала бременност. Три от тях заведоха дела за обезщетение, които още не са приключили. Сега е образувано още едно дело.
Към документите са приложени епикризи, издадени от "Пирогов", където Гърдевска е настанена след инцидента. В отговора на "Майчин дом" обаче пише: "оспорвам истинността и верността на представените експертизи". Отговорът е подписан от директора на АГ болницата проф. Виктор Златков, който е обвиняем по наказателното дело за инцидента заедно с още трима души. Не става ясно дали "Майчин дом" се съмнява в експертизата на колегите си от "Пирогов" или че епикризите изобщо са издадени от тази болница.
Адвокатите на Гърдевска обаче са подготвили писмо до лекарския съюз, с което искат да се провери дали със съмнението си в епикризите "Майчин дом" не нарушава етичното поведение и не клевети колеги. Отделно от това са поискали "Пирогов" да запази всички документи и епикризи, за да послужат като доказателства.
От отговора на болницата се вижда, че настоява, ако съдът уважи иска за обезщетение, към делото да бъде привлечена и фирмата, отговаряла за поддръжката - "Асансьор - МБ - 97" ООД, чийто собственик Красимир Паунов също има обвинения за инцидента. От лечебното заведение вероятно планират да заведат иск за парите, които евентуално ще им се наложи да платят като обезщетение. Експертизите, направени по време на разследването, показаха нарушения на правилата за поддръжката, експлоатацията и контрола на асансьорите. От болницата обаче твърдят, че пострадалите сами са си виновни, защото в асансьора са се качили 14 души при максимална товароносимост 500 кг.

Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД