Остава проблемът с липсата на ваксини за деца

   Остава проблемът с липсата на ваксини за децаОт около година у нас има липса на ваксини за бебета. Това заяви педиатърът д-р Евелина Бозаджиева, като уточни, че има предвид шествалентната ваксина, която влезе календара миналата година. През юни миналата година децата, които трябваше да започнат да се имунизират с нея, не го направиха, направихме го чак през декември миналата година, припомни д-р Бозаджиева.
Сега отново липсва и децата, родени юни и юли тази година, вече са на стария имунизационен календар, т.е. те получават петвалентната ваксина“, коментира тя.
Липсва и ваксина за реимунизация на шестгодишните, стана ясно от думите й. Миналата година ни дадоха тетраксим за бебета, но за шестгодишни нямаше. Тази година е по същия начин – от май нямаме четиривалентна ваксина за шестгодишните, каза педиатърата. Тя обаче успокои, че няма сериозна опасност за тези деца, тъй като те вече са имунизирани и реимунизирани в предишни години и имат „начален тласък“.
И все пак, цялата ситуация с ваксините от задължителния имунизационен календар за деца д-р Бозаджиева описа така: Всяко дете е имунизирано според ситуацията, според това, което е в хладилника.

„Здравна поща”Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД