Остава квалификацията по здравен мениджмънт за управителите на ДКЦ-та


Остава квалификацията по здравен мениджмънт за управителите на ДКЦ-таКвалификацията по здравен мениджмънт остава като необходимо изискване за управители на диагностично-консултативни центрове. Това решиха депутатите от парламентарната здравна комисия на днешното си извънредно заседание.
Предложението тази квалификация да отпадне от изискванията за заемане на поста бе на здравното министерство. Същото предложение ведомството има и по отношение на мениджърите на болници.
Срещу него обаче се обявиха както депутати от всички парламентарни групи, така и съсловните организации, синдикатите и дори някои общини. Очаква се на някое от следващите си заседания народните представители от комисията да потвърдят и нуждата от тази квалификация за шефовете на болници.
Здравният министър д-р Петър Москов пък коментира решението на депутатите така: Ако си завършил икономика в Харвард и по някаква причина искаш да бъдеш шеф на българска болница, не можеш. Първо трябва да изкараш 200 часа в Свищовската академия. Но какво да се прави – съдба!

„Здравна поща”Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД