Правителството одобри сливането на Спешната помощ на София и София-област


Правителството одобри сливането на Спешната помощ на София и София-областСливането на центровете за Спешна помощ в София-град и София област вече е факт. Правителството одобри стъпката на днешното си заседание.
Целта е да се подобри достъпът на населението до своевременна и качествена спешна медицинска помощ, по-ефективно използване на ресурсите на двата центъра и подобряване на организацията на обслужване на спешните случаи на територията на област София и Софийска област.
Възможността за ползване на общи комуникации и изграждане на единна координационна централа ще осигури по-рационално управление на спешните екипи.
Значителното намаление на административните разходи и създаването на условия за по-ефективно използване на наличните човешки ресурси ще подобри мотивацията, възможностите за обучение и кариерно развитие на работещите, а с това и преодоляването на кадровия дефицит“, гласят мотивите към това решение.
Междувременно стана ясно, че от известно време насам шефът на столичния ЦСМП д-р Георги Гелев е оглавил и областния център за спешна помощ. Както той, така и здравният министър заявиха, че сливането на двата центъра де факто няма да доведе до влошаване на работата им, а напротив – ще укрепи звената с още няколко спешни екипа.
520 хиляди лева годишно ще бъдат спестени от сливането на центровете, съобщи здравният министър Петър Москов след заседанието на кабинета, цитиран от медиите. Той бе категоричен, че няма да има забавяне на линейките заради обединяването. Като своя грешка министърът отчете, че преди да бъде обявено решението за сливането на двата спешни центъра, то не е коментирано с работещите в тях, за да им бъде обяснено какво точно ще се случи. Сега това вече е направено.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД