Забележка
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'
  • Lack of access rights - File '/images/News/bls.jpg'

БЛС се отказа да съди касата

БЛС се отказа да съди касатаИзчистен e проблемът с неплащането на клинични пътеки от страна на някои РЗОК при назначени нови лекари в лечебните заведения. Това каза пред журналисти председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев след среща между ръководството на лекарския съюз и управителя на здравната каса д-р Глинка Комитов.
Миналата седмица от БЛС обвиниха касата, че възприема подобни назначения като нови дейности или тяхното разширяване и затова не плаща. Сключеният индивидуален договор с лечебните заведения за 2015 г. ще бъде уважен независимо от броя на колегите, които работят по този договор. По настояване на БЛС с указание на НЗОК до края на седмица това нещо ще бъде изпратено по районните каси, за да се изчисти това недоразумение, заяви той. 
Решен е и проблемът с неплащането на тежките случаи от страна на касата, за което лекарският съюз се оплака. Тежките случаи ще бъдат заплатени при условие, че надхвърлят два пъти стойността на клиничната пътека или 10 000 лв., след като се извърши проверка от РЗОК, съвместно с представители на БЛС и ръководството на болницата. Тези плащания ще бъдат извън лимитите, определени на болницата, заяви д-р Грозев. Той уточни, че става въпрос за тежки усложнения в процеса на лечение при пациенти, които имат дълъг престой в лечебно заведение. По думите му, указанията за това ще бъдат изпратени в РЗОК до края на седмицата.
При това положение не виждам основание да се стига до съд, каза още д-р Грозев, който миналата седмица коментира, че ако не се стигне до споразумение с НЗОК по тези и други проблеми, съсловната организация ще даде касата на съд.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД