В МБАЛ Бургас махат таксата за придружителите на деца до 2 години

В МБАЛ Бургас махат таксата за придружителите на деца до 2 годиниМБАЛ Бургас премахва таксата за придружител на деца до 2-годишна възраст. Това съобщиха от лечебното заведение. Заповедта на изпълнителния директор на болницата д-р Георги Матев влиза в сила от утре, 18 август 2015 г. След тази дата майките на най-малките пациенти на болницата няма да плащат, за да стоят при болните си деца.
Срещу таксата имаше недоволство от страна на родителите. Преценихме, че хората имат право и не е редно майките да бъдат задължавани да плащат, за да се грижат за болните си деца. Те не могат да ги оставят в болницата сами, както това е възможно при по-големите деца и при възрастните пациенти. Правото на придружител на дете до 2-годишна възраст е залегнало и в медицинските стандарти по педиатрия, с които сме длъжни да се съобразяваме и затова ръководството реши таксата да бъде премахната, коментира д-р Георги Матев.
Таксата за придружител в МБАЛ Бургас е 9 лв. без ползване на легло и 20 лв. с ползване на легло. В сумата влиза денонощен престой на територията на отделението и храната. Таксите са едни и същи за всички отделения на болницата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД