В Спешна помощ в Ямбол работят само трима лекари

В Спешна помощ в Ямбол работят само трима лекариЛекари от спешното отделение на ямболската болница канят министър Москов и екипа му да изкара едно дежурство с тях, за да видят как функционира българското провинциално здравеопазван“.
Въпреки промените, които са планирани и текат в Спешната помощ, спешните отделения на болниците остават малко встрани. Така във въпросното отделение при огромно натоварване работят само трима щатни лекари. Основната им заплата е 690 лв., а тази на сестрите там – 490 лв. При това положение ние при тази натовареност, която имаме, не можем да задържим кадрите, казва шефката на отделението д-р Нели Влахова.
В същото време отделението не е и особено желано, тъй като генерира загуби на болницата. Като дойдат 10 неосигурени, болницата трябва да заплати тяхната помощ, тъй като по тях има изследвания, рентгенови снимки, медикаменти, които се използват, за човешкия труд пък въобще никой не говори, той нали е безплатен. По принцип едно спешно отделение е тежест и неслучайно частна болница със спешно отделение няма, коментира д-р Влахова.
Правилата са такива в българското здравеопазване. Спешните отделения, казано образно, висят. Ние сме един разход за всяка една болница. Болниците генерират приходи, когато пациентът влезе и се лекува в отделението на болницата, отбеляза и друг лекар от отделението – д-р Валентин Вълчев.
Заради близостта на ямболската болница до магистрала „Тракия“ лекарите поемат спешните случаи и при пътни инциденти. Затова някои от тях не са почивали с години.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД