Със 708 бройки съкращават щата на здравното министерство

Със 708 бройки съкращават щата на здравното министерствоМинистерство на здравеопазването предприема мерки за оптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден със Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.
С промени в Устройствения правилник на министерството числеността на служителите в Домовете за медико-социални грижи се променя от 2290 на 1616 щатни бройки, а на Националния център по заразни и паразитни болести - от 229 на 203 щатни бройки.
В Националния център по радиобиология и радиационна защита намалението е от 110 на 102 щатни бройки.
С предложения проект се изпълнява политиката на правителството за повишаване на ефективността на публичните разходи и спазване на съответните разходни тавани посочени в Закона за държавния бюджет за 2015 г.
Междувременно ведомството готви и съкращение за 400 служители на регионалните здравни инспекции в цялата страна.
Това става ясно от публикуваните за обществено обсъждане в сайта на Министерството на здравеопазването проектопромени в устройствения правилник на ведомството.
Така се регламентира свиването на 375 щатни бройки, като числеността на заетите в системата ще бъде намалена от 2877 души на 2502 души.
Приоритетно ще бъдат пенсионирани служителите, които са достигнали пенсионна възраст, ще бъдат съкратени незаетите щатни бройки, немедицинският персонал, администрацията, обясняват от екипа на д-р Москов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД