Обединяват детската онкология и ИСУЛ

Обединяват детската онкология и ИСУЛ До дни ще е факт сливането на столичната университетска болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ и детската онкохематология, която се намира на гърба й.
Обединението на ИСУЛ и детската онкохематология ще е третото, след 9-те болници в карето на столичната Александровска болница и подготвяния болничен консорциум на територията на Бургас.
Припомняме, че преди дни медиците в двете лечебни заведения увериха, че не възнамеряват да протестират по никакъв начин.
Те посочват, че с оглед повишаване ефективността на този административен акт е необходимо да се направи пълен анализ на дейностите на двете болници, след което да се намери оптимална форма за обединяването.
У нас съществуват десетки болници, които делят общи сгради, двор или са в непосредствена близост една до друга, но са отделни болнични структури и имат собствени администрации.
Те са с дублираща се апаратура и отделения и в същото време има недостиг на персонал във всяка от тях. Пример за това са и тези две лечебни заведения.
От Министерството на здравеопазването обясняват, че сливането на болници не е точно сливане.
Всъщност става дума за създаване на дружества, които да подпомагат административните дейности като управлението на проекти и доставките на храна.
Идеята е както да се спестят средства от бюджета за здраве, така и да се улесни лечението на пациентите, които вече ще бъдат лекувани комплексно на едно място.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД