ЕК одобри ново лекарство за лечение на меланома

ЕК одобри ново лекарство за лечение на меланомаЕвропейската комисия е одобрила анти-PD-1 терапията Pembrolizumab за лечение на напреднал (неподлежащ на операция или метастазeн) меланом при възрастни, съобщиха от компанията производител MSD.
Одобрението на Рembrolizumab от Европейската комисия е дадено въз основа на данни от три клинични изпитвания, проведени при първоначално или предходно лекувани над 1500 пациенти с напреднал меланом.
Pembrolizumab получи регулаторното одобрение на Европейската комисия въз основа на данни от Фаза 3, които показаха, че това представлява първата и единствена анти-PD-1 терапия, която осигурява статистически по-висок процент на преживяемост под формата на монотерапия в сравнение с ipilimumab, който в момента се прилага при стандартното лечение за напреднал меланом. Одобрението позволява продажбата на Рembrolizumab във всички 28 страни - членки на ЕС, в одобрената доза от 2 мг/кг на всеки три седмици.
Европейското одобрение подпомага целта ни да ускорим имуноонкологичните изследвания в полза на пациентите от цял свят, заяви д-р Роджър Пърлмутър, президент на „Изследователските лаборатории” на Меrck. Убедени сме, че обширният набор от данни, който подкрепя това одобрение, илюстрира значителния потенциал, който Рembrolizumab притежава за лечение на напреднал меланом – едно опустошително заболяване.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД