Министерски съвет предложи д-р Петър Симеонов за медал „За заслуга”

Министерски съвет предложи д-р Петър Симеонов за медал „За заслуга”Правителството предлага на президента на Република България да награди с медал „За заслуга“ проф. д-р Петър Симеонов за изключителния му принос за развитието на медицината у нас.  Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
Проф. д-р Петър Симеонов е автор на 223 научни труда, съавтор на 5 съвременни учебника по урология, автор на 8 рационализации, една от които е удостоена със златно отличие.
Проф. Петър Симеонов работи във всички области на урологията, като през целия му професионален път бъбречната трансплантация е основен приоритет. Той участва и в редица инициативи популяризиращи донорството. Проф. Симеонов от 20 години се занимава с учебната дейност в катедрата по урология на УМБАЛ "Александровска" ЕАД. През 2013г. е избран за национален консултант по урология и за председател на Комисията за получаване на медицинска специалност „Урология“.
Връчването на държавна награда медал „За заслуги“ на проф. д-р Петър Симеонов е свързано с оказване на висока чест и уважение, както към него, така и към цялата медицинска общност и трансплантираните пациенти в България, съобщават от правителствената пресслужба.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД