Започват проверки на лекарите по морето

Започват проверки на лекарите по моретоОткраднаха служебната кола на зам.- министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Това стана ясно преди дни. Днес, в интервю за bTV д-р Шарков поясни, че автомобилът не е скъп – става въпрос за обикновена „Тойота”. Той е бил маркиран със стикер, на който пише, че е собственост на Министерството на здравеопазването. Преди 8-9 години ми откраднаха личната кола.
И тогава и сега чувството е едно и също. От една страна е гадно, а от друга някакъв вид бяс, защото все още щъкат нощно време някакви такива хора, които, дали крадат държавно или лично имущество, престъплението е едно и също, каза зам.- министърът. Той добави, че явно у крадците има чувство за безнаказаност. По думите му, трябва да се вземат мерки на никого да не се случва подобно нещо.
По отношение на информация, че лекари по морето взимат по 90 лв. за преглед на деца, д-р Шарков отбеляза, че още днес ще изпрати инспектори от РЗИ да направят проверки на медицинската дейност във Варненско и Бургаско. Той коментира, че  във всяка професия може да има хора, които работят некоректно. Това са хора, които работят нелегално. Не знам колко от тях имат дипломи за завършена медицина, заяви той.
Д-р Шарков разказа, че е завършила обиколката му из страната, при която посещаваше спешните центрове в Северна България. Другият зам.- министър д-р Персенски беше в Южна България, аз бях в Северна. Навсякъде имахме срещи с областните управители и кметовете на общините, в които има филиали на Спешна помощ. Всички тези срещи ни бяха необходими, за да стигнем до решения къде ще ремонтираме съществуващите филиали и къде ще изграждаме нови, обясни той. Д-р Шарков  отбеляза, че има места, където лекарите работят в порутени сгради. От думите му стана ясно, че най-вероятно същинските строителни дейности ще започнат средата на следващата година. Той каза, че по европрограма ще бъдат закупени 400 линейки, медицинска техника и оборудване. Искаме 2020 г., когато завърши програмата, да няма линейка по-стара от 4-5 години, добави зам.- министърът.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД