Демонстрираха иновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчност

Демонстрираха иновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчностИновативни практики за лечение на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците бяха демонстрирани на симпозиум в УМБАЛ „Св. Анна” в София. Демонстрацията направи д-р Димитрий Кухели от Словения в Клиниката по кардиология в болницата. Д-р Кухели е зам.-директор на Института по клинична радиология в Любляна и началник на отдела по интервенционна радиология в Медицинския университетски център в Любляна и Домакин
на симпозиума беше доц. Д-р Божидар Финков, началник на клиниката, председател на Българското дружество по интервенциона кардиология и член на Европейското дружество по кардиология. Присъстваха интервенционални и инвазивни кардиолози и съдови хирурзи от цялата страна.
В рамките на симпозиума, гостът от Словения извърши успешни операции на четирима пациенти, демонстрирайки нестандартни подходи с достъп през политеална артерия.
Като позитивна тенденция беше отбелязан фактът, че Клиниката по кардиология към УМБАЛ „Св. Анна“ все по-успешно се специализра в операциите за възстановяване на пациенти с хронична артериална недостатъчност на крайниците (ХАНК).
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД