Наплив от желаещи да дарят кръв в Асеновград

Наплив от желаещи да дарят кръв в АсеновградНаплив от желаещи да станат доброволци кръводарители имаше днес на площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград. Само за първия половин час, след старта на кръводарителската кампания "Твоята кръв е важна! Дари кръв!", пред мобилния кабинет чакаха пет души, като първият вече даряваше кръв, информира кореспондентът ни от Асеновград.
В Асеновград инициативата се провежда ежегодно. Понякога и два пъти в година. Настоящата кампания стартира днес точно в 9 часа. Ще се провежда в часовете до 12:30 ч., като ще продължи и утре. В посочените два дни всеки, който желае да подкрепи каузата, може да го направи пред сградата на Общината. Там е разположен мобилният кабинет.
Кръводарителската акция е част от Националната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на Министерството на здравеопазването, Българския червен кръст и се реализира със съдействието на Кръвопреливен център Пловдив. Целта на ежегодната кампания е да помогне на нуждаещите се от ежедневно преливане на кръв, поради различни тежки заболявания.
Днес първите кръводарители в Асеновград споделиха, че не е страшно или притеснително да даряваш кръв. Излизайки с усмивка от мобилния кабинет на площада те казаха, че всеки, който има възможност да дарява кръв, трябва да го направи.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД