До 3 месеца родилното в Тетевен ще затвори врати

До 3 месеца родилното в Тетевен ще затвори вратиРодилното отделение на болницата в Тетевен ще бъде закрито до три месеца. Управителят на лечебното заведение д-р Невелина Ганева е подала заявление за това  в РЗИ.
Отделението в болницата прекрати дейността си в началото на юни, след като двама от специалистите на клиниката подадоха оставки заради оповестен в медиите случай с починало новородено. Случаят бе разследван от агенция „Медицински одит“, а докладът показва множество нарушения при израждането на бебето.
След напускането на двамата специалисти здравният министър нареди да бъде командирована линейка и екип на спешна помощ от Ловеч, който да осигури обслужването и транспортирането на бременни и родилки от Тетевен.
Болницата пък получи месец да попълни екипа на отделението. Ръководството на лечебното заведение обаче не успя да се справи в този срок – в рамките на месец бе осигурен само един специалист, а за окомплектоване на екипа бяха нужни още двама.
От болницата все пак имат възможност да оттеглят заявлението си закриване на отделението по акушерство и гинекология, ако в следващите 30 дни намерят специалисти.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД