Болници препродавали навън безплатни окнолекарства

Болници препродавали навън безплатни окнолекарстваДесет болници препродават извън страната безплатни онколекарства, които им се отпускат за болните Националната здравноосигурителна каса. Те вече се проверяват, съобщи подуправителят на касата д-р Димитър Петров. Лечебните заведения са в цялата страна, лаконичен бе той, но не посочи къде са, тъй като в някои от тях вече се извършват проверки, а в други ще започнат всеки момент.
Оказва се, че въпросните болници са се снабдявали със скъпи медикаменти за лечение на рак, които НЗОК у нас осигурява напълно безплатно за пациентите.
Те обаче не са стигали до болните. В схемата по отпускането им са и лекарски комисии, които са разписвали протоколите. Инспектори от касата започват проверки и на аптеки, също в различни градове на страната, за които също има сигнали, че въртят реекспорт с безплатните медикаменти за онкоболните.
За да се прекрати спекулата със скъпите лекарства, за които касата плаща стотици милиони всяка година, обмисляме залепването на стикери върху опаковките на тези от тях, които се отпускат безплатно, каза още д-р Димитър Петров.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД