Прокуратурата иска запор на сметките на Васил Марешки

Васил МарешкиПрокуратурата настоява за запор на банкови сметки и акции в различни дружества на обща стойност близо 14 млн. лв., собственост на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Искането за налагане на обезпечителните мерки вече беше отхвърлено от Варненския окръжен съд, а държавното обвинение обжалва решението пред Апелативния съд.
След скандал през есента на миналата година Марешки беше обвинен за изнудване на собственика на пицария „Ред Хот“ във Варна Асен Миланов и за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. По първото обвинение, за което според досъдебното производство са нанесени щети за 14 000 лв., законът предвижда от 5 до 15 години затвор, глоба от 5 000 до 10 000 лв. и конфискация на до половината имущество. Именно обезпечаването на евентуална осъдителна присъда е причината прокуратурата да поиска запор върху активите на бизнесмена. Според държавното обвинение през последните няколко месеца той е прехвърлил дяловете си в близо 100 фирми на свои роднини.
Около 50 души, сред които Асен Миланов и Костадин Костадинов, се събраха днес пред Съдебната палата, докато течеше заседанието по обжалване на отхвърлената обезпечителна мярка. Част от присъстващите заявиха, че са потърпевши от Марешки, а останалите са техни познати. Решението на Апелативния съд ще стане ясно в установения от закона срок, съобщават от там.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД