Цени и обеми на медицински дейности отново ще се договарят между НЗОК и БЛС

Цени и обеми на медицински дейности отново ще се договарят между НЗОК и БЛСЦените и обемите на медицинските дейности отново ще бъдат договаряни между НЗОК и съсловните организации на лекарите и зъболекарите в НРД. Това решиха на вчерашното си заседание депутатите от Народното събрание, които разгледаха на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. През последните няколко години цените и обемите се определят от Министерството на финансите. По време на заседанията на парламентарната здравна комисия, където бе обсъждана промяната, ръководствата на БЛС и БЗС изразиха своята подкрепа към текстовете, които връщат договорното начало.
Междувременно депутатите приеха и текст, според който НЗОК ще дава пари само в рамките на договорените в НРД обеми. Това предизвика недоволството на народните представители от опозицията, които обявиха текста за дискриминационен спрямо пациентите.
Народните представители одобриха и възстановяването на арбитражните комисии, които ще разглеждат спорните случаи на санкции, налагани от НЗОК на изпълнителите на медицинска помощ. В крайна сметка вчера депутатите приеха целия законопроект след повече от десет часа дебати.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД