В девет обединени болници ще съкращават само в администрациите

В девет обединени болници ще съкращават само в администрациитеДиректорът на гражданското сдружение, което обединява 9-те болници в карето около "Александровска болница", Красимир Ангарски, няма да съкращава, а ще назначи хора. Така здравният министър Петър Москов коментира дейността на новата структура пред Комисията по здравеопазването.
Москов поясни, че съкращения все пак ще има, но те ще бъдат в администрацията и стопанските звена на лечебните заведения. Изказването на здравния министър противоречи на досегашните му аргументи, че сливането на болниците цели съкращаване само на административни разходи.
Тази идея доведе не само до вълна от протести сред лекари и пациенти из цялата страна, но и до освобождаването на директора на болница "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев, който не бе съгласен с предложената промяна.
Москов разясни пред депутатите и решението за приватизация на болници. Според него забраната за това е довела до формирането на две болнични мрежи - държавни и частни. Поради тази причина министърът на здравеопазването ще има право да предлага изваждането на болници от забранителния списък. Окончателното решение обаче ще се взема от Министерския съвет. Правим доста късно този акт, подчерта Москов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД