Качеството на АГ помощта у нас продължава да се влошава

Качеството на АГ помощта у нас продължава да се влошаваРезултатите от проверките, които сме правили за 2014 г. и за първите четири месеца на 2015 г. за съжаление показват доста влошена тенденция по отношение на качеството на предоставената АГ и неонатологична помощ, заяви шефката на Изпълнителна агенция „Медицински одит“ доц. Златица Петрова.
По думите й, това се дължи на няколко фактора, сред които основните са финансови и липса на мотивация на медсестрите. „Мотивацията, организацията на работа, взаимоотношенията, комуникациите, които съществуват“, изреди още тя. Доц. Петрова посочи, че през последните години има сериозно изтичане на медицински специалисти и посочи това като допълнителен фактор за проблемите в лечебните заведения.
Средната възраст, за съжаление, в момента на лекарите за цяла България е 51 години, отбеляза шефката на ИАМО.Тя припомни, че в правомощията на Агенцията е възможността при неспазени след проверка препоръки да се предложи дадено отделение да бъде затворено или да се понижи нивото му на компетентност. По думите й, ако до месец не бъдат изпълнени препоръките от доклада на „Медицински одит“ за АГ-отделението на тетевенската болница, то ще бъде закрито, а ангажиментите му ще се поемат от друго лечебно заведение. Доц. Петрова също така призова, преди да бъде приключена проверка по даден случай, да има въздържане от коментар.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД