Родилното в Тетевен затвори врати

Родилното в Тетевен затвори вратиРодилното отделение в Тетевен окончателно затвори врати след напускането на няколко лекари. Пациентките от общината ще могат да се лекуват в многопрофилната болница в Ловеч. Здравното министерство обаче понижи нивото на компетентност и на клиниката по неонатология там.
Оказва се, че голяма част от жените в Тетевен предпочитат да родят в Плевен или в Троян.
След като обаче отделението по неонатология в Ловеч беше понижено на най-ниското първо ниво на компетентност, клиниката няма да може да приема недоносени бебета под 1,5 кг.
„Много се разстроихме от факта, че бяхме обявени за некомпетентни, че не сме в състояние да лекуваме тези деца. Не се казва, че основният проблем е недостигът на лекари”, обясни д-р Станчева от тетевенската болница.
Годишно отделението по неонатология приема между 50 и 60 недоносени бебета от цялата област.
Скандалът около болницата в Тетевен се разрази по повод обвинения на родилката Наташа Габровска към шефката на родилното отделение д-р Байчева в жестоко и непрофесионално отношение, което довело до смъртта на детето ѝ. По-късно медицински одит установи, че лекарката е допуснала фатални грешки при израждането на бебето на Габровска.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД