Зам.-министърът на МЗ д-р Ваньо Шарков видя ненормално отношение към пациента при случая в Тетевен

д-р Ваньо ШарковРеалната алтернатива е била да се направи цезарово сечение, а не висок форцепс. Имало е и натискане на корема на родилката - т.нар. метод на Кристелер, за да се предизвика раждане и то е направено по възможно най-травматичен начин. Това призна публично заместник-здравният министър д-р Ваньо Шарков, който подчерта, че докладът на "Медицински одит" вече е в прокуратурата.
Това, което ни казаха, че колежката, която е следила бременността на Наташа Габровска, не си е говорила с колежката, която е извършвала раждането, каза още Шарков. Изводът е, че д-р Нина Байчева неправилно е преценила възможностите за раждане, добави той.
Попитан дали лекари като Нина Байчева трябва да продължат да практикуват след такъв случай, Шарков отговори, че е видял ненормално отношение на поведение. Това поведение трябва да бъде осъдено остро от Българския лекарски съюз (БЛС), защото иначе обвиненията ще падат върху всички лекари. БЛС има право да отнеме лекарски права до три години и вярвам, че в този случай той ще си свърши работата, поясни Шарков. Санкцията е 7 хил. лева и искаме тя да бъде поне удвоена, заяви зам.-здравният министър. Той добави и, че още на 7 май здравното министерство е издало заповед за проверка на случая в Тетевен.
Трябва да се казва истината и съм сигурен, че случаят в Тетевен не е представителна извадка. Ние искаме да направим промяната в здравеопазването и съпротивата срещу това показва положението, каза Шарков в опит да обясни колко работа има пред здравното министерство.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД