Понижиха нивото на компетентност на 10 АГ отделения в страната

Понижиха нивото на компетентност на 10 АГ отделения в странатаСлед заседание на ръководството на МЗ и на база докладите на регионалните здравни инспекции, ведомството понижи нивото на компетентност на общо 10 акушеро-гинекологични и неонатологични отделения в страната.
Третото ниво на компетентност за дейност по неонатология към Детско интензивно отделение при варненската Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Св. Марина" е понижено на първо ниво.
Нивото на компетентност на акушеро-гинекологичното отделение при МБАЛ-Мездра е понижено от второ на първо. От второ на първо се променя и нивото на компетентност на Отделението по неонатология при МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" Ловеч.
От трето на второ се понижава нивото на компетентност на Отделението по неонатология при МБАЛ-Пловдив.
От второ на първо ниво на компетентност се променя и за родилните отделения в многопрофилните болници за активно лечение в Ботевград, Етрополе и Омуртаг.
Нивото на компетентност за неонатология на МБАЛ "Бургасмед" също е променено - от второ на първо ниво. Това обаче се случва по молба на самото лечебно заведение.
Също по собствено заявление се променя от второ на първо нивото на компетентност на Отделение по неонатология при МБАЛ "Св. Петка"- Видин.
Променено от второ на първо е и нивото на компетентност на Отделението по неонатология към МБАЛ "Св. Лазар", пак по собствено желание, уточняват от пресслужбата на здравното ведомство.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД