БЛС преви регистър на лекарските грешки

д-р Венцислав ГрозевБългарският лекарски съюз вече работи по създаването на регистър на лекарските грешки, който ще заработи в рамките на година и половина.
Най-напред обаче трябва да се действа по въпроса с остойностяването на лекарския труд. Това заяви новият председател на съсловната организация д-р Венцислав Грозев.
Той и новото ръководство на съсловната организация - зам.-председателите д-р Галинка Павлова и проф. Огнян Хаджийски, главният секретар д-р Стоян Борисов и председателят на Акредитационния съвет на БЛС д-р Юлиан Йорданов представиха целите си на първата си официална пресконференция.
На първо място ще се работи в посока подобряване на условията, в които работят медицинските специалисти у нас, за да се спре теча на кадри зад граница.
За целта ще се търси диалог с Министерството на здравеопазвнаето и със здравната комисия към Народното събрание.
Първото предложение ще бъде заплата от 1500 лв. за новопостъпил лекар до 3500 лв. за завеждащ-отделение, като ще се помисли и за останалите работещи в сферата на здравеопазването.
От лекарския съюз посочват, че са твърдо „за“ цялостна реформа в сектора, но още не са видели конкретни предложения и мерки от страна на ресорния министър д-р Петър Москов.
Там където става въпрос за административно сливане на държавни лечебни заведения министърът е собственик и няма как да се намесим. Но за болници с общинска и друга собственост, държим и ще участваме в процеса, посочи д-р Грозев.
Той обяви, че съсловната организация е твърдо против сливането на болници.
По неговите думи лекарите не могат да се намесят и единствената им надежда е качеството на медицинското обслужване да не се намали заради промяната.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД